Bakan Özer: "4 ilde eğitim ve öğretim kademeli olarak başlayacak"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Hatay'da açıklamalarda bulundu.

Bakan Özer:

Bakan Özer'in açıklamaları şöyle:

"Erzin, Reyhanlı, Payas, Dörtyol ve Arsuz ilçelerimizde 27 Mart tarihi ile eğitim öğretime başlayacağız. Diğer illerimizde olduğu gibi eğitim öğretime çevre ve şehircilik bakanlığımız tarafından sağlam raporu verilen okullarımızda gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla bulunan ilçelerde veya illerdeki sağlam okul sayısına göre gerekmesi durumunda ikili eğitim gerekmesi durumunda taşımalı eğitimle süreçleri yöneteceğiz. Bu dört ilimizde ismini söylemediğimiz ilçelerde eğitim süreçlerinin başlamasını artık valiliklerimize bırakıyoruz. Valiliklerimiz AFAD merkezlerindeki değerlendirmeleri kapsamında hangi ilçeler 27 Marttan sonra hazırsa hem öğretmenlerimizin kalma yerleri ihtiyaçları hem de öğrencilerimizin durumları ile ilgili gerekli her türlü önlemi alarak kamuoyu ile paylaşacaklar.

Her ne kadar eğitime başlamayacak olan ilçelerimizi söylesek de milli eğitim bakanlığı olarak bildiğiniz gibi 6 Şubat tarihinden itibaren 10 ilimizde okullar 1 Mart, 13 Mart, 27 Mart tarihi ile başlamış olmasına rağmen daha önceki tarihlerde çocuklarımızı yalnız bırakmamak bu tramvayı hızlı bir şekilde atlatmalarına destek olmak üzere çadırlarda okullarda prefabrik okullarda öğrencilerimizi hiç yalnız bırakmadık. Şu an itibariyle bölgemizde bin 793 konteyner çadır ve prefabrik okulda eğitim öğretim kapalı olmasına rağmen çocuklarımız eğitim öğretime devam ediyor. Çünkü bölge için bakanlık olarak yaklaşımımız şu müfredat dayalı bir eğitimden ziyade çocuklarımızın hızlı bir şekilde bu tramvayı atlatmaları normalleşmeleri için çocuklarımızı çadırlarda konteynerlerde prefabrik okullarda öğretmenlerimizle buluşturmaya özen gösteriyoruz.

LGS ve YSK’ye hazırlanan 8 ve 12. Sınıfı öğrencilerimizle ilgili bir dizi kararlar aldık. Çocuklarımızın mağduriyetlerini gidermek için hem ikinci dönem konularının sahil olmaması hem de bu süreçten etkilenmeden hızlı bir şekilde hazırlıklarına destek vermek için 734 noktada destekleme ve yetiştirme kursları açtık. Hem bölgedeki öğretmenlerimizle hem de ölçme ve değerlendirme sınavı hizmetleri genel müdürlüğümüzün 81 ildeki ölçme ve değerlendirme merkezlerinde görev alan öğretmenlerimizi göndererek çocuklarımızın LGS ve YKS sınavına hazırlanmaları ile ilgili her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Bu hafta sonuna kadar da 734 olan destek noktasını da bine çıkartacağız.

Bölgedeki bu büyük afetten dolayı 10 ilimizdeki yatırım programlarımızı revize ediyoruz. Yaklaşık 40 milyar tllik bir yatırımı bölgeye ayırdık. Bölgeye çelik konstrüksiyonlu prefabrik kalıcı okullar yapacağız. 500 tane bölgeye yeni prefabrik okul yapma kararı aldık inşallah bunları da hızlı bir şekilde bir sonraki eğitim öğretime tamamını yapmak üzere ama nisan ayı içerisinde adım adım bunları hizmete alarak çocuklarımızı eğitim öğretimi desteklemeye devam edeceğiz."


Hibya Haber Ajansı