Belediye Başkanı Helvacıoğlu, koronavirüse karşı vatandaşı tek tek uyardı

belediye-baskani-helvacioglu-koronaviruse-karsi-vatandasi-tek-tek-uyardi-24032006

Belediye Başkanı Helvacıoğlu, koronavirüse karşı vatandaşı tek tek uyardı

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Salı Pazarını ve ilçe merkezindeki marketleri ziyaret ederek, trafikteki sürücüler ve vatandaşlar ile sohbet edip, yeni tip koronavirüse (COVİD-19) tedbirlere karşı alınan tedbirlere uymaları tavsiyesinde bulundu.

Sabah saatlerinde Aşağı Zaferiye Mahallesi’nde kurulan semt pazarını ziyaret eden Helvacıoğlu, pazarcı esnafına ve vatandaşlara maske dağıttı.

Salı pazarının kontrollü şekilde açıldığını ve esnafın kurallara uyulması konusunda örnek olduğunu belirten Mustafa Helvacıoğlu, “Gıda konusunda alışveriş devam ediyor. Sosyal mesafemiz korunarak alışveriş yapılabiliriz. Zabıtamız yoğunluk yaşandığı takdirde uyarılarda bulunacak. Esnafımız ve çalışanlarımız maske konusunda titiz davranıyor. Semt pazarlarını ikinci bir emre kadar açmaya devam edeceğiz. Ancak 65 yaş üstü vatandaşlarımız lütfen sokağa çıkma yasağına uysunlar, pazara gelmesinler. Ayrıca seçmece alım yapmayalım. Pazarcı esnafımız bizim için en iyi ürünleri poşetleyecektir. Tüm ürünler taze. Ücret öderken de gereken sosyal mesafeyi koruyalım. Mücadeleyi birlikte başaracağız. Önemler konusunda pazarlarımız örnek olacak.” dedi.

Belediye Başkanı Helvacıoğlu, şehir içi minibüsleri, trafikte seyir halindeki şoförler ve vatandaşlara yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında maske dağıttı ve hayati önem taşıyan kurallara harfiyen uymaları konusunda tavsiyelerde bulundu.
 

Mustafa Helvacıoğlu, “Şehir İçi ulaşımda minibüslerimizde de sosyal mesafeyi koruyoruz. Biz Keşan Belediyesi olarak tüm ekiplerimizle ilçemizi dezenfekte etmek ve virüsten korumak için çalışıyoruz. Hem kendi sağlığınız hem de sevdiklerinizin sağlığını düşünerek zorunlu haller dışında lütfen evinizden çıkmayın!” diye söyledi.

Daha sonra şehir merkezinde bulunan marketleri ziyaret eden Helvacıoğlu, alınan tedbirler kapsamında marketlerin 09.00-21.00 saatlerinde arasında açık kalacağının altını çizerek, hem market çalışanlarını hem de vatandaşları İçişleri Bakanlığı’nın yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında; marketlerin çalışma saatlerine, hizmet alanına göre alışveriş yapan müşteri sayısı başta olmak üzere tüm kurallara uyulması gerektiğinin altını çizdi.


Hibya Haber Ajansı