3. Uluslararası Home Concept Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı

3.-uluslararasi-home-concept-fuari-istanbul-fuar-merkezinde-kapilarini-acti-14111905

3. Uluslararası Home Concept Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı

Ev ve mutfak eşyaları sektörüne yön veren markaların yer aldığı 3. Uluslararası Züccaciye, Ev Eşyaları, Aksesuar, Üretici& Markalar Fuarı ‘Home Concept’ 95 ülkeden 20 bin ziyaretçi hedefi ile İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı.

El yapımı antik aynalardan tablolara, mutfak araç gereçlerinden, kristal cam ürünlerine kadar ev dekorasyonuna ve yaşam alanımıza dair birçok ürün grubunda faaliyet gösteren 200 firmanın katıldıgı fuar, 17 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek.

Züccaciye sektörünü uluslararası alanda bir araya getiren ve geniş ürün yelpazesi ile dikkatleri üzerine çeken 3. Uluslararası Home Concept fuarı ziyaretçilere kapılarını açtı. 14 Kasım Perşembe günü açılan fuar, protokol konuşmaları ve kurdele kesim töreni ile başladı. Törene, Brezilya Başkonsolosu Felipe Flores Pinto, İstoç Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kemalbay, İstoçDer Başkanı Kısmet Şener, Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (Evsid) Başkanı Burak Önder katılım sağladı.

Sektör tarihinin cumhuriyetimizle neredeyse aynı yaşta olduğunu belirten İstoçDer Başkanı Kısmet Şener ‘‘Züccaciye ve hediyelik eşya ürünleri ülkemizde ve tüm dünyada adını duyuruyor. Sektörümüz piyasa şartlarını dikkate almadan azimle çalışıp yenilikçi ürün gamında çok yol aldı. Bu sene 3. kez düzenlediğimiz Home Concept fuarımıza katılım sağladığınız için çok teşekkür ederim’’ ifadesini kullandı.

3 Milyar Dolarlık Mutfak Sektörü

40 bin m2’lik alanda yüzlerce temsilcinin yer aldığı organizasyon, farklı coğrafyalardan gelen katılımcılara ev sahipliği yapıyor. Uluslararası pazarda yeni iş birlikleri kurmaya imkan sağlayan fuar, ülkemizde her geçen yıl büyüme gösteren sektörlerinden biri olan züccaciye pazarını, sektör liderleri ve katılımcılarla bulusturuyor. Home Concept fuarının kısa zamanda önemli noktaya geldiğini belirten Evsid Başkanı Burak Önder, ‘‘ Ülke olarak değişen ve gelişen dünyada teknolojiyi, ilimi, sanayiyi iyi bir şekilde takip etmemiz gerekiyor.

Yerel değil evrensel bir bakış açışı ile dünyayı takip etmemiz gerekiyor. Büyük balığın değil hızlı balığın aktif olduğu ve akıl terinin hakim olduğu bir dünyadayız. Türkiye mutfak eşyaları sektörü olarak 3 milyar dolar ihracat hacmine dayandı. Dünya sıralamasında iyi durumdayız ama yine de hedeflerimiz büyük’’ dedi.

95 Ülke Katılıyor

Farklı coğrafyalardan gelen katılımcılara ev sahipliği yapan organizasyon, Türk üretiminin kalitesini uluslararası pazarda sergiliyor. Yaşam alanımıza dair tüm ürün gruplarını dünyanın dört bir yanından gelen sektör profesyonelleri ile aynı çatı altında buluşturuyor. Almanya başta olmak üzere, Çin, Rusya, Güney Afrika, Hollanda, Brezilya, Avusturya, Mısır, Hırvatisyan, Hindistan, Ürdün, Şenagal ve Yunanistan' ın da aralarında bulunduğu 95 ülkeden iş insanının ağırlandığı fuar, 17 Kasım Pazar günü sona erecek.

Hibya Haber Ajansı