Fx piyasalar

Dün ABD'de açıklanan verilerin (tüketici güveni 106'dan 102,9'a geriledi, konut fiyatları düşüşünü sürdürdü) temkinli bir görünüme işaret ettiği ortamda piyasalarında risk alma iştahı negatifti.

Fx piyasalar

USD/TRY: Dün ABD'de açıklanan verilerin (tüketici güveni 106'dan 102,9'a geriledi, konut fiyatları düşüşünü sürdürdü) temkinli bir görünüme işaret ettiği ortamda piyasalarında risk alma iştahı negatifti. Diğer yandan, ABD on yıllık tahvil faizi %3,90'nın üzerinde kalsa da Dolar endeksindeki (DXY) yükseliş sınırlıydı. Çoğu Gelişmekte Olan Ülke (GOÜ) para birimi ise baskı altındaydı. Bu sabaha bakıldığında, Çin'den büyümeye dair oldukça pozitif veri akışı risk iştahını destekliyor. Asya para birimleri öncülüğünde GOÜ para birimleri artıda. Koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesinin neticesinde açılma hikayesi ile birlikte Çin'de imalat ve imalat dışı PMI verileri şubat ayında güçlü bir toparlanma sergiledi. Bugün ise ABD ve Euro Bölgesi'nde ekonomik faaliyetin son görünümüne ilişkin sinyal verecek olan şubat ayı S&P Global imalat sektörü nihai PMI verileri de izlenecek. Ayrıca ABD'de ISM imalat sanayi endeksi verisi açıklanacak. Ek olarak ECB'nin para politikasına da yön verecek olan enflasyon verilerinden, Almanya'da şubat ayı TÜFE öncü verisi de izlenecek. ECB ve BoE yetkililerinin de konuşmaları bulunmakta. Yurtiçinde ise şubat ayı PMI verisi izlendi. Buna göre şubat ayında PMI değişmeyerek 50,10 olarak gerçekleşti. Kur tarafında ise birçok gelişmeye net bir tepki vermeyen Dolar/TL'de bugün de hareketlerin sınırlı kalmasını bekliyoruz. Sıralı destek ve direnç olarak da 18,83 ve 18,94 izlenebilir.

EUR/USD: Dün küresel piyasalarda risk alma iştahı negatifti. ABD 10 yıllık tahvil faizi %3,90'nın üzerinde kalmaya devam ederken, Dolar endeksindeki (DXY) yükseliş eğilimi sınırlı kaldı. Bu sabah ise Çin'den gelen veriler risk iştahını desteklerken, EURUSD alıcılı seyrediyor. Teknik olarak bakıldığında, 1,0565 civarında bulunan desteğin üzerinde kalındıkça 1,0665 hedefte kalabilir. Sonraki hedef de 1,0710 civarındayken, 1,0565 desteğinin altındaki bir kalıcılıkta 1,0480 hedefe girebilir. Ara destek ise 1,0525 seviyesinde.

XAU/USD: ABD'de açıklanan verilerle dalgalanan değerli maden dün %0,5 oranında primle günü 1.827 seviyesinden tamamladı. Bu sabah da alıcılı bir seyir sergileyen Ons Altın, haftalık ortalamanın da bulunduğu 1.823 desteğinin üzerinde kaldıkça 1.848 direncini hedefleyebilir. Sonraki direnç ise 1.860 civarında. Diğer yandan, 1.823 desteğinin altında 1.807 gündeme gelebilir.

Kaynak: Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı