Sabah egzersizlerinin vazgeçilmezliğini kanıtlayan 3 gerçek

sabah-egzersizlerinin-vazgecilmezligini-kanitlayan-3-gercek--14012010

Sabah egzersizlerinin vazgeçilmezliğini kanıtlayan 3 gerçek

Siz de soğuk kış aylarında güne başlamakta zorlananlardan mısınız? Sabahları yapabileceğiniz birkaç doğru egzersizle bunu aşabilirsiniz. Herbalife Nutrition Global Fitness Eğitim Direktörü Samantha Clayton, sabah egzersizlerini günün diğer zamanlarında yapılanlardan ayıran 3 özelliği açıklıyor.

Sabah egzersizleri enerjiyi doğal yoldan artırmayı sağlayan çok önemli bir egzersiz türüdür. Kimi insanlar günün erken saatlerinde kahvaltılarını ve sporlarını yaparak güne başlar, kimileri de yataktan kalkamaz ve bu alışkanlıkları adeta işkence gibi görür. Oysa her gün birkaç dakika erken kalkmaya çabalamak 30 dakikalık bir sabah egzersizi için vücudu alıştırarak zaman yaratmak demektir. Sabah egzersizlerini günlük programın bir parçası haline getirmek metabolizmada fark yaratan bir değişimin anahtarıdır. Daha da önemlisi, bu alışkanlık kişinin gün içinde kendisini daha pozitif ve üretken hissetmesine yardımcı olur. Elbette egzersiz için günün başka bir zamanı da tercih edilebilir ancak sabah egzersizleri farklıdır. Neden mi? Herbalife Nutrition Global Fitness Eğitim Direktörü Samantha Clayton anlatıyor:

Enerjiyi maksimum düzeyde arttırır

Sabah egzersizleri kalp atışımızın ve kan akışımızın hızlanmasına yardımcı olarak daha zinde ve pozitif hissetmemizi sağlar. Günün diğer zamanlarına kıyasla enerjiyi arttırır, ayakta kaldığımız süre boyunca dinç kalmamıza yardımcı olur.

Beslenme tercihlerini olumlu yönde değiştirir

Güne egzersizle başlamak gün içerisinde sağlıklı beslenme tercihleri yapma olasılığımızı arttırır. Genellikle egzersiz yapmadan güne başlayan kişiler sabah saatlerinde uyanmalarına yardımcı olacağına inandıkları şekerli, yüksek yağ ve yüksek karbonhidrat içeren besinlere yönelir. Sağlıksız besinlerle başlanan sabahlarda vücudun kan şekerinde ani değişimler yaşanabilir. Ayrıca şekerli gıdalar bağımlılık da yapabilir. Kahvaltıda tüketilen şekerli bir gıda, örneğin tatlı bir çörek geri kalan öğünlerde yanlış beslenme tercihlerine neden olabilir. Sabah egzersizleri kişiyi enerjik hale getirdiğinden yüksek kalorili gıdalara duyulan ihtiyacı kendiliğinden azaltır. Egzersiz programının sağladığı doğal enerji artışı, gereksiz ve sağlıksız kalori kaynaklarından uzak durmamıza yardımcı olur. Birçok insanın egzersizden sonra bilinçli bir tercihle taze besinler tüketmesinin nedeni budur.

Doğru zaman yönetimi ve stresten arınma

Birçoğumuz trafiğin yoğun olduğu saatlerde işe gitmek zorunda kalıyoruz ve sabah egzersizine fırsat bulamıyoruz. Eğer egzersizi en az işimiz kadar önceliğimiz haline getirebilirsek zamanımızı da maksimum fayda ile yönetebiliriz. Örneğin işyerine yakın bir spor salonuna üye olarak sabah saatlerimizi daha kaliteli ve etkili bir biçimde kullanmamızı sağlayabiliriz. Böylece trafiğe takılmak yerine spor salonunda rahatlamış oluruz. Bu hem vücut hem de zihin sağlığımız açısından faydalı sonuçlar doğurur. Dolaylı olarak stresten uzak kalmamıza yardımcı olur ve ruh halinizde olumlu etki yaratır. Eğer spor salonuna üye olmak mümkün değilse, sabah erken kalkıp yürüyüşe çıkmak da iyi bir çözümdür.

Samantha Clayton, sabah egzersizlerinde yaz ve kış farkını ise şöyle açıklıyor:

"Yaz aylarında hava erken aydınlandığı için sabah egzersizlerine alışmak daha kolaydır. Kış ayları içinse aynı şeyi söylemek olası değil. Soğuk ve yağışlı günlerde yatakta fazladan geçirilen bir saat muhakkak ki herkese çekici gelir. Bu nedenle sağlıklı sabah rutinine mümkün olduğunca erken başlamak önemlidir. Eğer rutin alışkanlığınız için geç kaldığınızı düşünüyorsanız, günün egzersizle daha güzel geçeceğine inanarak kendi kendinizi motive etmeye çalışabilirsiniz."

Herbalife Nutrition Ltd. hakkında

Herbalife Nutrition, “Daha sağlıklı ve mutlu bir dünya için” sloganını benimsemiş global bir beslenme şirketidir. 1980’den bu yana başta kilo yönetimi, takviye edici gıdalar, sporcu beslenmesi ürünleri ve cilt bakımı ürünleri ile insanların yaşamlarını değiştiren şirket, beslenme konusunda önemli bir görev üstlenmiştir. Herbalife Nutrition, bağımsız distribütörleriyle birlikte tüm dünyada yetersiz beslenme ve obezite, yaşlanan nüfus, hızla artan kamu sağlığı maliyetleri ve her yaştan girişimcilerin sayısındaki artış gibi sorunlara çözümler sunmayı hedeflemektedir. Herbalife Nutrition, çoğunluğu kendi tesislerinde üretilen üstün kaliteli ve etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış ürünleriyle, bağımsız distribütörlerinin bire bir danışmanlığı eşliğinde, müşterilerini daha sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzını benimsemeye teşvik eden bir yaklaşım benimser. Herbalife Nutrition'ın ürünleri 90’ı aşkın ülkede, yalnızca bağımsız distribütörler aracılığıyla tüketiciye sunulmaktadır. Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları da gerçekleştiren Herbalife Nutrition, ihtiyacı olan çocuklara yeterli ve dengeli beslenme imkanı sunmak amacıyla Herbalife Nutrition Vakfını (HNF) ve vakıf bünyesindeki Casa Herbalife programlarını desteklemektedir. Ayrıca, Herbalife Nutrition tüm dünyada 190'dan fazla seçkin sporcu, takım ve etkinliğin sponsorluğunu da gururla üstlenmektedir. Herbalife Nutrition, Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin isim sponsorudur. Herbalife Nutrition'ın dünya çapında yaklaşık 8 bin 300 çalışanı olup, hisseleri New York Borsası'nda (NYSE: HLF) işlem görmektedir. Şirket 2018 yılında 4,9 milyar dolarlık net satış gerçekleştirmiştir. Herbalife International’a bağlı bir şirket olarak Türkiye’deki faaliyetlerine Mart 1998’de başlayan Herbalife International Ürünleri Ticaret Ltd. Şti., firmanın ürünlerinin Türkiye’ye ithalatını yapmaktadır. Herbalife Nutrition Türkiye, merkezi İngiltere Londra’da bulunan Uluslararası Beslenme Destek Ürünleri Dernekleri Birliği (IADSA) ’nın üyesidir. Türkiye’de ise Doğrudan Satış Derneği (DSD) ve Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği (GTBD)’nin üyesidir.


Hibya Haber Ajansı