Borsa’da rekor denemeleri sürüyor

borsada-rekor-denemeleri-suruyor-21012009

Borsa’da rekor denemeleri sürüyor

Haftanın ilk işlem gününe pozitif başlayan BIST100 endeksi gün içi fiyatlamalarda 122.900 seviyesine çıkarak rekorunu tazeledi. Günü ise %0.94 primli 122.609 puandan tamamladı. ABD-Çin arasındaki anlaşmanın etkisiyle global piyasalarda artan risk iştahı endeksin dünkü hareketini destekledi. Fakat aynı iyimser hareket kur cephesinde yok. Kurun bu sabah 5.92 üzerine attığı gözleniyor. Daha önce 5.90 üzerindeki kalıcılığın TL varlıklardaki kırılganlığı artırabileceğini belirtmiştik. Aynı görüşü koruyarak, 5.95 seviyesinin kritik önemde bir direnç olduğunu söylemekte fayda var. Paritenin zımni oynaklığında yaşanan dipten dönüş kurda oluşabilecek yukarı yönlü harekete karşı dikkatli olmayı gerektiriyor. Bugün yurtiçi piyasaların gündemi sakin, Davos Zirvesi başlıyor. Olası açıklamalar yakından takip edilecek.

Yurtdışı piyasalarda bu sabah özellikle de Asya borsalarında satıcılı bir görünüm hakim. Vadelilerde ise ABD, Avrupa negatif seyrediyor. Özellikle Çin’de yeni yıl tatili öncesinde takip edilen virüs, piyasalar üzerinde de negatif etki yaratmakta. Diğer yandan Ons altın Ortadoğu kanadında yaşanan gelişmelerin etkisi ile güvenli liman talebi görürken, bu sabah 1565$ seviyesinin üzerine çıktığı dikkat çekiyor. Ons altın bir süre daha seyrini bu bölgede sürdürmek isteyebilir. Bunun yanı sıra 1550$ altındaki kalıcı görünüm ve temel destekleyici gelişmeler düşüş trendinin devamı anlamına gelebilir aksi halde düşüşler kısa vadede ons altında yeniden pozitif yönde dönüş için sinyal niteliği oluşturabilir.

Borsa’da rekor denemeleri sürüyor...

Manşette Öne Çıkanlar

· Çin Ticaret Bakanlığı, ABD'den tarım ürünleri alımının diğer ülkelerden yapılan ithalatı etkilemeyeceğini bildirdi.

· Japonya Merkez Bankası, politika faizini değiştirmeyerek %-0,10 seviyesinde bıraktı.

· TCMB, 35,2 milyar TL kar payı avans tutarı ile 5,3 milyar TL ihtiyat akçesinin hissedarlara dağıtımına başlandığını duyurdu.

· Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile ABD Başkanı Trump'ın potansiyel bir "dijital vergi savaşını" yıl sonuna kadar durdukları bildirildi.

· Davos Zirvesi başlıyor ve gün içi oturumlarda ABD Başkanı D.Trump ile başka bir oturumda BoE Başkanı Carney’in katılması bekleniyor.

· Borsa İstanbul’da bugün yatay negatif açılış yapması bekleniyor.

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı