New York Borsası'nda endeksler karışık kapandı

new-york-borsasinda-endeksler-karisik-kapandi-14111903

New York Borsası'nda endeksler karışık kapandı

New York Borsası'nda endeksler, ABD Başkanı Donald Trump'ın azline ilişkin soruşturma ile ABD-Çin ticaret anlaşmasına ilişkin belirsizlik ve küresel ekonomik durgunluk endişelerinin etkisiyle karışık kapandı.
New York Borsası'nın belli başlı endeksleri olan S&P 500 endeksi yüzde 0.07 artışla 3,094.04 puandan Dow Jones 30 endeksi yüzde 0.33 artışla 27,783.59 puandan, Nasdaq teknoloji endeksi ise yüzde 0.05 kayıpla 8,482.10 puandan günü tamamladı.
New York Borsası'nda S&P endeksi gün içinde yeni bir zirve seviyesini görürken, Hong Kong protestolarının küresel bir durgunluk trendine yol açabileceği endişelerine karşın, çelişkili açıklamalarla dar bantta sıkışan endeksler, iyimserliğe eğilimin ağır basmasıyla yeni rekorları denemeye devam ediyopr.
Piyasa uzmanları, Trump'ın delillere rağmen azlinin mümkün görülmediğini. geçmiş yıllarda ekonominin iyi gittiği dönemlerde - ki ABD ekonomisi son 50 yılın en iyi dönemini yaşıyor- Başkanların azlinin söz konusu olmadığını, azlin ekonomin daha gevsek oldu dönemlerde gerçekleşebildiğine işaret ediyor.
Çin ile ABD arasında ticaret anlaşması belirsizliğinin sürmesine karşın, piyasa uzmanları ellerindeki hisseleri erken satarak olası toparlanmaya hazırlıksız yakalanma riskine rağmenolası yükseliş fırsatını kaybetmemek gerektiğine vurgu yapıyor.
Hong Kong'ta süren gösterilere bağlı olarak küresel bir durgunluğun yaşanabileceği endişeleri de yukarı hareketleri sınırlandırıyor denildi.

Hibya Haber Ajansı