Piyasadan haberler

CMENT…Sermayesine %23,72 oranında ortak olduğu Recydia Atık Yönetimi, Yenilenebilir Enerji Üretimi, Nakliye ve Lojistik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin (RECYDIA) mali durumunun görüşüleceği ve zarar sebebiyle karşılıksız k

Piyasadan haberler

YATAS… Şirket Yönetim Kurulu 28 Şubat 2023 tarihli toplantısında, - Devam eden büyüme trendi ve artan/artacak üretim ihtiyaçları doğrultusunda mevcut sünger üretim tesisi kapasitesini artıracak yeni bir tesis yatırımı yapılmasına, - Yapılacak yatırımın, daha önce satın alınmış ve ödemesi yapılmış olan Kayseri ili İncesu Organize Sanayi Bölgesindeki yaklaşık 200.000m2 büyüklüğündeki arsamız üzerine yapılmasına, - Bu doğrultuda T.C. Merkez Bankası kaynaklı, 2 yılı anapara geri ödemesiz olmak üzere toplam 10 yıl vadeli ve 470 milyon Türk Lirası tutarında Yatırım Teşvik Avans Kredisi (YTAK) onaylanmış olup, buna istinaden YTAK kredisinin ilk dilimi olan 184 milyon Türk Lirasının kullanılmasına, - Şirket yönetiminin, yatırım hakkındaki tüm süreçlerin idaresi için yetkilendirilmesine, karar vermiştir. YTAK kullanım kriterleri doğrultusunda yatırımın 4.bölgede olması ve yerli makine kullanım kriterini sağlaması sebebi ile 75 baz puan faiz indirimi uygulanmış ve %8,75 yıllık faiz oranı ile kullanılmıştır. Planlanan yatırım 25.08.2022 tarih ve 540372 belge numaralı yatırım teşvik belgesi kapsamında olup, Gümrük Vergisi Muafiyeti, KDV İstisnası unsurlarından faydalanacaktır. Tesisin 2024 yılının ilk yarısında faaliyete geçmesi planlanmaktadır.

ISGSY… Şirket Bağlı Ortaklığı Mikla Yiyecek ve İçecek A.Ş.'nin 28.02.2023 tarihinde gerçekleşen 2022 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında, pay sahiplerine 2022 yılı karından toplam 10.000.000 TL temettü dağıtılmasına ve ilgili ödemelerin pay sahiplerine 31.03.2023 tarihine kadar yapılmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda Şirket, Mikla Yiyecek ve İçecek A.Ş.'den 8.357.000 TL temettü ödemesi alacaktır.

BANVT… Şirket faaliyetlerinde verimliliğin ve karlılığın artırılmasına yönelik gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, ciromuz içerisinde yalnızca %3 paya sahip olan hindi üretiminin, Şirket karlılığına önemli bir katkısı bulunmadığı tespit edilmiş olup; Şirket Yönetim Kurulu'nun 28.02.2023 tarihli toplantısında, Şirket kaynaklarının ve iş gücünün daha verimli kullanılması ve karlılığın artırılması amacıyla, hindi iş kolu faaliyetlerinin sonlandırılmasına karar verilmiştir. Hindi iş kolu faaliyetlerinin sonlandırılmasının, SPK'nın ilgili tebliğlerine göre Önemli Nitelikte İşlem olmadığı tespit edilmiştir. Kapsam dahilindeki mavi yaka çalışanlarımıza "Gönüllü İşten Ayrılma" programı kapsamında tüm maddi haklarını alarak işten ayrılma imkanı sunulacaktır.

CMENT…Sermayesine %23,72 oranında ortak olduğu Recydia Atık Yönetimi, Yenilenebilir Enerji Üretimi, Nakliye ve Lojistik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin (RECYDIA) mali durumunun görüşüleceği ve zarar sebebiyle karşılıksız kalan sermaye tutarının ortaklar tarafından tamamlanması konusunda karar verileceği olağanüstü genel kurul toplantısı bugün itibarıyla gerçekleştirilmiştir. Toplantıda RECYDIA'nın zararları dolayısıyla sermayesinin ve kanuni yedek akçeleri toplamının %63,98'ine karşılık gelen tutarın karşılıksız kaldığı, TTK 376. maddesi uyarınca sermaye ve kanuni yedek akçe toplamının 2/3'ünün karşılıksız kalma tehlikesinin bulunduğu bilgisi paylaşılmıştır. Yapılan görüşmeler sonucunda Şirketin sermaye payı oranında 116.784.405,71 TL tutarında, diğer ortak Aalborg Portland Holding A/S'nin ise geriye kalan 375.571.042,29 TL tutarında sermaye tamamlama miktarı ödemesine oy birliği ile karar verilmiştir.Sermaye tamamlama tutarı ödendiğinde bilahare açıklama yapılacaktır.

ALBRK, ALK… Banka, yurtdışı yerleşik özel amaçlı şirket, Albaraka CT One Limited aracılığı ile uluslararası piyasalarda 100 Milyon ABD Doları tutarında Katkı Sermaye formatında Sukuk (Tier2) ihracını tamamlamıştır. İhracın toplam vadesi 10 yıl olup 5 yılın sonunda geri çağırma opsiyonu bulunmaktadır.

ONCSM… Şirket paylarının ilk Halka Arzına ilişkin KAP'ta 22.12.2022 tarihinde yayınlanan izahnamede yer alan taahhüde uygun olarak, 16.03.2023 tarihinde saat 14:00'da gerçekleştirilecek 2022 Olağan Genel Kurul Toplantısında kâr dağıtımı yapılacağına dair öneri sunulacağı ve kâr payı dağıtımı yapılmasına ilişkin taahhüde uygun olarak olumlu oy kullanacağı belirtilmektedir.

KRTEK… Yönetim Kurulunun 28.02.2023 tarih ve 2023 / 03 nolu kararı gereği; Orta ve uzun vadede uygun maliyetli TL kredilere doğrudan erişimin neredeyse imkansız hale geldiği bu dönemde; şirketin, orta ve uzun vadeli TL finansman ve nakit ihtiyacının karşılanması ile likiditenin artırılması amacıyla, sahibi olduğu İstanbul İli, Şişli İlçesi, Mecidiyeköy Mahallesi, 2004 Ada, 14 numaralı parselde bulunan 354,63 m2 Yüzölçümlü İstanbul Büro Binasının, 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu kapsamında, Ziraat Katılım Bankası Anonim Şirketine, Sat – Kirala - Geri Al yöntemi ile satılıp, hemen geri kiralanmasına, kira süresi sonunda geri alınmasına, varlıkların satışı yöntemi yerine, şirket çıkarları çerçevesinde bu şekilde finansman sağlanmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı