Fed ve sınırdaki gelişmeler piyasaya yön verecek

fedve-sinirdaki-gelismeler-piyasaya-yon-verecek-25101904

Fed ve sınırdaki gelişmeler piyasaya yön verecek

Fed ve Sınırdaki Gelişmeler Piyasaya Yön Verecek

Salı günü TSİ 18:00'de Rusya'ya verilen 150 saatlik süre doluyor. Süre sonunda YPG'nin çekilmesinin ardından Rusya ile Türkiye ordularının, sınırın 10 kilometre güneyine kadar inecek olan ortak devriyesi başlaması bekleniyor. Yeni haftada sınırdan gelecek haber akışı piyasalar üzerinde etkili olmaya devam edecek.

FED faiz indirecek mi?

Çarşamba günü faiz kararını açıklayacak olan FED'den piyasalar 25 baz puanlık bir indirim bekliyor. Faiz kararının ardından yapılacak açıklamalar dikkatle takip edilecek olup, faiz indirimi yapılması durumunda; “risklere karşı sigorta” oluşturması amacıyla yapılıp yapılmadığı şeklindeki ifadesine dikkat edilecek. Diğer yandan ticaret savaşlarında yeniden yumuşayan bir ortam sebebiyle eli rahatlayan FED'in bu faiz toplantısını boş geçerek faiz indirimi yapmaması da ihtimaller dahilinde. Böyle bir durumda özellikle Trump'ın FED'e karşı takınacağı tavır yakından izlenecek. FED'in parasal genişlemeye yönelik mesajları da piyasalar için orta vadede belirleyici olacaktır.

TCMB 4. Enflasyon raporunu açıklayacak... Geçtiğimiz hafta Merkezi faiz indirim kararının ardından metindeki detaylar enflasyon tahmininde aşağı yönlü revizyonların kuvvetli olabileceğine işaret etmekteydi. Raporun sunumundaki ifadeler piyasa tarafından yakından izlenecek.

Yurtdışı ekonomik veri akışı...

Yurt dışında Perşembe Sabahı BOJ faiz kararı gelecek, beklenti faiz değişikliği yapmaması yönünde. Diğer taraftan hem ABD hem de Avrupa büyüme rakamları gelecek, resesyon gölgesindeki Avrupa'da büyüme rakamları önemlilik arzetmekte. ABD'de 3. çeyrek öncü büyüme verisinin %1,60 seviyesinde açıklanması bekleniyor. Çin'den PMI verileri gelecek. Haftanın son işlem gününde ise ABD'den gelecek olan Ekim ayı tarım dışı istihdam ve ortalama saatlik kazanç verileri takip edilecek.

Haftanın ilk işlem günü piyasalar yarım gün açık olacak Salı günü ise işlemler gerçekleşmeyecek.

A1 Capital