Başkan Büyükkılıç’tan “raylı sistem” toplantısı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına başladığı Şehit Furkan Doğan-Talas Mevlana Raylı Sistem Hattı’nda 6 istasyonun betonarme imalatları tamamlandı.

Başkan Büyükkılıç’tan “raylı sistem” toplantısı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Raylı Sistem 5. Aşama Talas Mevlana-Furkan Doğan Arası Tramvay Hattı ile ilgili toplantı yaptı.

Başkan Büyükkılıç’a toplantıda, Genel Sekreter Yardımcıları Bayar Özsoy, Ali Hasdal, daire başkanları, KASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Canbulut eşlik etti.

Gülermak-YDA şirketlerinin şantiyesinde yetkililerle birlikte çalışmalarda gelinen son noktayı değerlendiren ve yapılan işler ile ilgili kapsamlı bilgi alan Başkan Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, Kayseri’de tramvay hattının büyütülmesi konusundaki çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.

Başkan Büyükkılıç, Belsin-Kumsmall hattının test sürüşlerinin hazır hale geldiğini dile getirerek, “Furkan Doğan-Mevlana hattı diye bilinen Talas’ımızın ikinci hattıyla ilgili de yapılan çalışma hızla devam ediyor. 2022’nin sonunda, 2023’ün inşallah ilk aylarına yönelik olarak buralarda da test sürüşünün hayata geçirileceği görüşü paylaşılıyor.” dedi.

Yüklenici firmalar ve altyapı kuruluşlarına teşekkür eden Başkan Büyükkılıç, “Yüklenici firmalarımız gece gündüz hızla çalışıyor. Vatandaşlarımızın beklentisi olan Umut Caddesi ile Özal Caddesi’ndeki gerekli altyapı çalışmaları ve düzenleme çalışmaları da hızla devam ediyor. Kasım ayı sonuna bu caddelerle ilgili tamamen toparlanır, çalışmalar biter diye inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Amacımız, vatandaşlarımızın ulaşım alanındaki konforunu arttırmak”

Başkan Büyükkılıç, amaçlarının vatandaşların ulaşım alanındaki konforunu arttırmak olduğuna dikkat çekerek, “Kayserimizi, büyükşehirlerin konforunu yaşatan, büyükşehirlerin sıkıntısını en az yaşatan bir şehir olarak tanımladığımız anlayış içerisinde çalışmalarımızı sürdürmek.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı