Sakaryalı Toyota C-HR yenilendi

sakaryali-toyota-c-hr-yenilendi-10111903

Sakaryalı Toyota C-HR yenilendi

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin büyük bir yatırımla 2016 yılında üretimine başladığı ve dünyanın dört bir yanına ihraç ettiği Toyota C-HR, aradan geçen üç yılın ardından yeni görünümüne kavuştu. Türkiye'nin ilk yerli hibrit ve SUV otomobili, 2,0 litre 184 HP hibrit ve geliştirilmiş 1,8 litre 122 HP hibrit motor seçeneklerinin yanında, ön ile arka tasarımında geçirdiği görsel iyileştirmelerle yollarda boy gösterecek. Seri üretim başlangıcından bugüne kadar geçen üç yıllık süre içerisinde tüm dünyada büyük beğeni toplayan Toyota C-HR, toplam 500 bin adetlik üretim rakamına ulaştı.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye için dönüm noktası

Toyota C-HR, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye için çok önemli bir kilometre taşı konumunda bulunuyor. 2016 yılının Kasım ayında 350 milyon Euro'luk yatırımla üretimine başlanan ilk yerli hibrit ve SUV modeliyle fabrika, Avrupa'daki Toyota tesisleri arasında en yüksek üretim hacmine sahip olurken, kapasite yıllık 150 bin adetten 280 bine yükseldi. Ayrıca Toyota C-HR ile birlikte Sakarya'daki üretim tesisleri, Japonya dışında ilk Toyota Yeni Global Platformu (TNGA) modeli üreten fabrika oldu.

Bugüne kadar toplamda 500 bin adet Toyota C-HR'ı üretim hatlarından indiren Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, bunların %90’ına tekabül eden 450 bin adedi 100 ülkeye ihraç etti. Bu rakamlar ile hibrit teknolojisi ve TNGA altyapısında C-HR ile elde ettiği bilgi birikimini bu yılın başında yeni bir yatırımla yeni hibrit Corolla'ya aktaran fabrika, Türkiye'nin hibrit üssü haline geldi.

"Üretimin 25.Yılı"

1994 yılında başlayan ilk üretimden bu yana geçtiğimiz ay üretim başlangıcının 25.yılını kutlayan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, yüksek kaliteli üretim kabiliyeti ile Toyota C-HR'ın yenilenen versiyonunu da başarıyla üretim hatlarından çıkardı.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO'su Toshihiko Kudo, "Sadece Avrupa’da değil, global düzeyde de en başarılı fabrikalardan biriyiz. İlk yerli hibrit ve SUV modeli Toyota C-HR, fabrikamızın Türkiye'nin hibrit üssü olma yolunda ilk büyük adımımızdı. Üretime ilk başladığımızdan bu yana geçen zamanda yetenekli, kalifiye ve işine yürekten bağlı çalışanlarımızın yanında ekip ruhu içerisinde yakın iş birlikleri kurduğumuz yan sanayilerimizle ve tüm diğer iş ortaklarımızla çok başarılı işlere imza attık. Bugün Sakaryalı Toyota C-HR modelleri, dünyanın her yerinde büyük bir keyif ve güvenle kullanılıyor. Yenilenen Toyota C-HR ile birlikte bu başarımızı artırarak devam ettireceğiz" dedi.

Hibya Haber Ajansı