FEST Travel Kişiye Özel Gezileri İle Gezginleri Farklı Deneyimlerle Tanıştırıyor!

fest-travel-kisiye-ozel-gezileri-ile-gezginleri-farkli-deneyimlerle-tanistiriyor--23081906

FEST Travel Kişiye Özel Gezileri İle Gezginleri Farklı Deneyimlerle Tanıştırıyor!

Kişiye Özel Gezi Nedir?

Kişiye özel gezi tamamen kendi isteğinizle, kendi kurgunuzla, kendi bütçenizle yapabileceğiniz bir seyahat tasarımıdır. Bu gezilerde bazen ulaşamadığınız veya ulaşmakta zorluk çektiğiniz spesifik kurguları kendinize göre çok daha rahat tasarlayabilirsiniz, kişiye özel gezi asıl özünde bu anlama geliyor.



Grup gezileri ve kişiye özel geziler arasındaki farklar nelerdir?

Genel olarak bakıldığında farkların başında zamanlama geliyor. Grup gezilerinde mecburen belli bir zamana uymak zorundasınız. Onun dışına çıkmanız uygun olmuyor. Geziyi size sağlayan seyahat acentesi bu vermiş olduğu servisi mecburen sonuna kadar uygulamaya çalışıyor. Bundan dolayı sabah uyandırmaları, belli saatlerde müzelere girmek gibi kurgularda bir oluşuma ait olmak durumunda kalıyorsunuz. Grup gezilerinde ancak bazı şeylerden feragat ederek kendi zamanlamanızı ayarlayabilirsiniz. Kişiye özel gezilerde ise tamamen sizin istediğiniz kurgular üzerine, size özel dikilmiş bir kıyafet şeklinde tasarlanır. Kendinize serbest zaman verebilirsiniz, zamanınızı tamamıyla doldurabilirsiniz, hiçbir şey yapmayabilirsiniz bu sadece size kalmış bir kurgu.



Kendi gezilerini kendi planlayan kişiler neden özel geziye yönelmeli?

Son zamanlarda internette çok olanak var. Herkes istediğini yapabiliyor, herkes istediği servise ulaşabiliyor. Burada özel seyahat tasarımcıları yılların vermiş oldukları tecrübe ve sizden aldıkları bilgiler doğrultusunda, sizin belki 2-3 haftanızı verdiğiniz, güvenemediğiniz, araştırma yaptığınız oluşumları bir anda tasarlayıp sunabiliyor. Bazı rotalarda oturduğunuz yerden bunları yapmanız mümkün olamıyor. O yüzden bunun için bu işin uzmanı olan insanlara gelip, "Ben buna göre bir şey kurgulamak istiyorum siz bana ne şekilde bir tablo çıkarabilirsiniz?" dediğiniz bir oluşum aslında özel gezi. Başım ağrımasın, rahat olayım, gittiğimde orada en özgün şeyleri deneyimleyim dediğiniz taktirde karşınıza özel bir seyahat tasarımcısı çıkmak zorunda.



Kişiye özel gezi pahalı mı? Sadece lüks gezileri mi içeriyor?

Kişiye özel geziler lüks geziler anlamına geliyor gibi bir algı olsa da hiç öyle bir durum yok. Özel gezi, bahsettiğim gibi herkesin bütçesine göre ve tarzına göre yapılan tasarımsal seyahat kurguları.Belli bir bütçeniz vardır hostelde kalabilirsiniz, motelde kalabilirsiniz, isterseniz dünyanın en lüks saray yavrusu otelinde de kalabilirsiniz, tamamen sizin cebinize ve bütçenize uygun olarak tasarlanan geziler bunlar. En düşük standartta da olabilir en uç, yüksek standartta da olabilir.



Kişiye özel gezi yapmak için kişi sayısı önemli mi?

Tabii ki kişiye özel dediğinizde solo olarak algılanıyor veya bir çift olarak algılanıyor. Ama özel gezi tasarımı bir kişiden başlayıp sonuna kadar gidebileceğiniz bir kurgu. İsmindeki "kişiye özel" de aslında kurgunun, bu geziyi yaratmak isteyen insanın, bu geziyi tasarlamak isteyen insana verilen bilgileri doğrultusunda yapılan bir tasarım. Yani şu denebilir, "biz deniz kum güneş istiyoruz ama arada 1 - 2 gün kültürel gezi yapalım" veya "biz deniz kum güneş istemiyoruz tamamen yerel kültürleri tanımakla ilgileniyoruz," denebilir. İkisi de olabilir. Tamamen sizin arzunuza veya tercihinize göre. Bunda da kişi sayısı sınırlaması yok.



Kişiye özel gezi sadece yurtdışına mı yapılıyor?

Yine kişiye özel gezilerin kurgusu veya anlamı yanlış anlaşılıp sadece yurtdışı olarak algılanabiliyor. Oysaki her kurguda yapılabilir, bu yurtiçindeki herhangi bir güzergâha da olabilir, İstanbul içerisinde sadece size özel olarak da kurgulanabilir. Kişiye özel gezi dünyanın herhangi bir yerine olabilir, İstanbul da olabilir, Anadolu da olabilir. Tamamen sizin tercihinizde.



FEST Travel Kişiye Özel Gezi neden farklı?

FEST Travel'da özellikle 35 yıllık bir tecrübe var. Dünyanın her yerine Türkiye'den gezi tasarlamış bir kurumuz. Burada en büyük özelliğimiz detaylara dikkat etmemiz. Detayda farklılıklar yaratıyoruz ve dünyanın pek çok bölgesine gezi yaptığımızdan dolayı çok etkili iletişimimiz ve tecrübemiz var. Bu bağlantılar doğrultusunda da gezginlerimize istediği kurguları çok rahat bir şekilde ve asla kopyala-yapıştır yapmadan sunabiliyoruz. Karşı tarafa "biz ne yapabiliriz bize ne önerirsiniz" diye sormaktan öte, "biz gezginimiz için şunu istiyoruz" şeklinde giderek, geziyi kendi mutfağımıza tasarlayarak karşı tarafa yollayıp yorum yapabilen konumdayız. Yoksa dediğim gibi internete girip ben buraya gitmek istiyorum dediğinizde kopyala-yapıştır olarak her şeyi yapma olanağınız var. Ama daha fazlasını isterseniz mutlaka bir uzman eline ihtiyacınız var işte FEST Travel da buradaki uzman adresiniz.

Röportajın videosunu Youtube üzerinden izlemek için: youtube.com/watch?v=rmAd8rS3HGM&t=7s



Fest Travel