Çok uluslu şirketler Çin'e güvenoyu verdi

2023 Çin Kalkınma Forumu (CDF) Yıllık Toplantısı Beijing’de düzenlendi. Çin’e yatırım, toplantının önemli bir gündemi oldu.

Çok uluslu şirketler Çin'e güvenoyu verdi

Toplantıya katılan birçok Fortune 500 ve çok uluslu şirket Çin’e yatırım yapmak için yeni planlar sunup, Çin’e güvenoyu verdiler.

Bosch Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Stefan Hartung, Çin’de kapasiteyi genişlettiklerini, Çin’in Suzhou kentindeki yatırımları ve Wuxi kentinde üretim kapasitesini artırdıklarını ve yatırımlarının yeni teknoloji çağına ilerlediğini kaydetti.

AstraZeneca CEO'su Pascal Soriot, Jiangsu ile işbirliğini bir kez daha genişlettiklerini, Shandong eyaletinin Qingdao kentinde yaklaşık 450 milyon ABD Doları değerinde yeni bir fabrikaya büyük bir yatırım yapacaklarını ve bunun sadece ilk adım olduğunu, yatırımı artıracaklarını açıkladı.

Schneider Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jean-Pascal Tricoire, yaklaşık 40 yıldır Çin’de çok sayıda yatırım yaptıklarını hatırlattı. Şu an daha da dijitalleşen Çin’de dijital teknolojinin nesnelerin internetinden büyük veriye kadar tüm alanları kapsadığını dile getiren Jean-Pascal Tricoire, Çin ekonomisinin yeni bir gelişme aşamasına girerken Çin’deki Ar-Ge ve inovasyonu desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Bunun yanı sıra, dünyanın dört bir yanındaki çok uluslu şirketlerin yöneticileri son zamanlarda “Çin ziyareti” dalgası başlattı. Birçok yabancı sermayeli şirketin yöneticileri, üç yıl aradan sonra ilk kez Çin’e geldi.

Mercedes-Benz Group AG Yönetim Kurulu Başkanı Ola Källenius, üç yıldan sonra ilk kez Çin’e geldiğine ve bu yıl nisan ayında Çin’de iki hafta kalacağına dikkat çekti. Ola Källenius, Beijing, Shanghai, Hong Kong ve Hangzhou gibi kentlere gidecek. Çok yönlü Çin’e yatırım yapmaya devam edeceklerini yineleyen Ola Källenius, Çin’in yüksek kaliteli kalkınmasının ve dışa açılmasının ender fırsatlar sunduğunu belirtti.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı