BİST100 endeksi

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi

Yurt içi piyasalarda volatilite yüksek kalmaya devam ediyor. Endeks geçtiğimiz işlem günüde 5.000 seviyesini görmesi ardından günü satıcılı tamamladı. Elektrik ve ulaştırma sektörü payları endeksi baskıladı.

 

ABD’de finansal ekosistemle alakalı haber akışlarında sular durulmazken, geçtiğimiz hafta Fed 25 baz puan faiz artırarak hem bankalara güvenin mesajı hem de faiz artırımlarına devam sinyalleri vermişti. SVB’nin iflası ardından önce Credit Suisse sonra Deutche Bank haberleri gündeme bomba etkisi yaratırken, UBS’in Credit Susse’yi satın alması, üç ABD bankasının iflasının devralınması, Deutche’nin güçlü karlılığı ile ECB Başkanı Lagarde’nin AB ülkelerine Avrupa bankacılık sisteminin güçlü olduğunu anlatması risk iştahını yükseltti. ABD’li yetkililer Salı günü son yıllarda görülen en büyük revizyonun çerçevesini çizerek bankacılık sektörünü yakından takip edeceklerini gösterirken, son haftalar[1]da bankacılıkta yaşanan sorunlar Fed’in agresif para politikası duruşunu sürdüreceğine dair beklentilerin de azalmasına neden oldu. Beklentiler ile Fed Başkanı Powell’ın yaptığı açıklamalar arasında fark olması da belirsizliği tetikleyen unsurlar arasında yer alıyor. Tüm bu haberler eşliğinde Alibaba tarafından operasyonların altı ayrı birimden oluşacağının açıklanması ise teknoloji payları önderliğinde küresel piyasalarda arttı.

 

ABD tarafında büyüme verisi açıklandı. Beklentilerin %2,7 olduğu ABD’de 4. Çeyrekte ekonomi yıllık bazda %2,6 büyüdü. Beklentilere paralel veri ardından piyasalarda oynaklık yükselmedi.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı