Çin Merkez Bankası, bankalardan kredileri artırmasını istedi

Çin Merkez Bankası, ihtiyatlı para politikasını uygulamaya ve reel ekonomiye daha fazla destek vermeye devam edeceğini açıkladı.

Çin Merkez Bankası, bankalardan kredileri artırmasını istedi

Çin Merkez Bankası, ihtiyatlı para politikasını uygulamaya ve reel ekonomiye daha fazla destek vermeye devam edeceğini açıkladı. Bankanın üçüncü çeyrek para politikası raporunda, daha iyi bir ekonomik performans için para arzı ve sosyal finansmanın makul oranda büyümesinin sağlanacağına vurgu yapıldı.

Merkez Bankası, politika ve kalkınma bankalarına, finansal araç kotaları ve yeni eklenen 800 milyar yuanlık (yaklaşık 114 milyar dolar) kredi limitini tam olarak kullanmalarını isterken orta ve uzun vadeli kredileri genişletmelerini de önerdi. Banka, enflasyonun yükselme olasılığını göz önünde tutacağını, istikrarlı tahıl üretimi ve güçlü bir enerji piyasası kurmak için harekete geçeceğini, ekonominin zayıf halkalarına ve KOVİD-19’dan etkilenen sektörlere finansal destek sağlanacağını, küçük ve mikro şirketlerle özel işletmelere yönelik kredilerin de teşvik edileceğini açıkladı.

Raporda gelişmiş ülkelerdeki ekonomik kalkınmanın ve para politikası düzenlemelerinin yayılma etkilerinin yakından izleneceği, RMB’nin döviz kurunun istikrarını koruyacağı vurgulandı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı