Enza Home sanatseverlerle Andy Warhol ve tasarım trendleri sohbetinde buluştu

enza-home-sanatseverlerle-andy-warhol-ve-tasarim-trendleri-sohbetinde-bulustu-06032010

Enza Home sanatseverlerle Andy Warhol ve tasarım trendleri sohbetinde buluştu

Zeynep Soylu moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Andy Warhol ve Tasarım Trendleri” başlıklı sohbette ressam ve heykeltıraş Emre Yusufi, iç mimar Hakan Kütahya ve Enza Home Tasarım Grup Yöneticisi Ebru Dikmen; sanat, iç mimari ve dekorasyon alanındaki trendleri konuştular.

 

Pop art akımının en önemli sanatçılarından Andy Warhol’un Marilyn Monroe, Campbell Soup ve Flowers gibi ikonikleşen çalışmalarının yanı sıra pop art sanatının öncüleri Keith Haring, Roy Lichtenstein ve James Rosenquist’in 100’den fazla orijinal eserinin yer aldığı Andy Warhol Sergisi sanat tutkunlarıyla buluşmaya devam ediyor. Serginin sponsorlarından Enza Home da bu kapsamda 4 Mart Çarşamba günü Uniq Expo’da “Andy Warhol ve Tasarım Trendleri” başlıklı bir sanat sohbeti düzenledi.

 

Zeynep Soylu moderatörlüğünde gerçekleştirilen, ressam ve heykeltıraş Emre Yusufi, iç mimar Hakan Kütahya ve Enza Home Tasarım Grup Yöneticisi Ebru Dikmen’in konuk olduğu sohbette sanat, iç mimari ve dekorasyon alanındaki trendler konuşuldu.

 

“Bir tasarım oluştururken sanat en büyük yol göstericimiz”

Sohbette konuşan Enza Home Tasarım Grup Yöneticisi Ebru Dikmen, Enza Home’un tıpkı sanat gibi hayattan beslenen bir marka olduğunu belirterek şunları söyledi: “İnsan duyguyla var olan bir canlı, bunu en rahat sanat eserlerinde görebiliyoruz. Sanat, yaşamın farklı bir dışa vurumu, hepimizi içten etkileyen ve hayata karşı duruşumuzu anlamlandıran bir olgu. Bir tasarım ortaya koyarken insanı, varoluşunu, farklılaşmasını incelemek ve ortaya koymak adına sanat en büyük yol göstericimiz. Gittikçe kaybettiğimiz; doğa, hayat biçimleri ve sanat bizim çizgilerimizde bir araya geliyor. Dekorasyon rehberi kimliğimizle kullanıcılarımıza sadece mobilya satmıyor, onlara bir yaşam stili sunuyoruz. Tasarım anlayışımız da bu anlamda yaşam alanı, duygu, konfor yani insan odaklı."

 

Etkinlik konuşmacılarından ressam ve heykeltıraş Emre Yusufi ise "Dünyanın giderek hızlanan veri alış-verişine anlık sanatsal tepki verebilmek, sanatta teknoloji kullanımı ve dijitalleşmeyi beraberinde getirmekte. Teknolojinin sanatsal üretim tekniklerine kattığı hız ve yine sayesinde gelişen materyal kullanımını olduğu gibi kabul eden ve ön yargısız yaklaşan günümüz sanat akımı contemporary sanattır. Ve ben de sanatın, insan hayatının genel gidişatına en paralel evrildiği akım olarak gördüğüm contemporary sanattan yana oyumu kullanıyorum." dedi.

 

İç mimar Hakan Kütahya "Bugün değişimi kolay, yaşamayı hedefleyen kitleye en uygun sanat akımı bence pop art dönemi. Pop art dönemi içinde her formu barındıran amorf çizgileri geometrik desenleri keskin hallerini içinde büyüten ve uçsuz bucaksız renklere sahip olan bir dönem. Seçim alternatifleri bol her an değişebilecek malzemelerle kolay değişimlere açık bu akım kullanıcının da tam istediği noktayı işaret ediyor. Tam da bu maximalizim ile karışık bir devrin içindeyken seçebileceğimiz kolay bir alternatif haline geliyor. Öncelikle pop art döneminin cesur duruşu, dağınık olsa da birbiri içinde tamamlayıcı olması, alternatif seçimleriyle kullanıcının da seçeneği haline gelmesi bu sanat akımının ekstra kazandığı bir puan haline geliyor. Kısaca Pop Art bir yaşam tarzı, bir seçim noktası halinden çıkıp aslında büyük bir seçenek haline geliyor." diyerek Andy Warhol ve Tasarım Trendleri Sohbeti'nde pop artın tasarım dünyasındaki yerinden bahsetti.

 

Andy Warhol Sergisi 29 Mart’a kadar açık kalacak

Enza Home, 29 Mart’a kadar UNIQ Expo’da ziyarete açık olan Andy Warhol Sergisi’nde yer alan Andy Warhol’un kırmızı ilham koltuğu ile Roy Lichtenstein’ın Van Gogh’un ünlü tablosu The Bedroom’u gerçek hayata taşıyan Van Gogh Odası’nın mobilyalarının tasarım ve üretimini gerçekleştirdi. 1.500 metrekarelik dev bir Pop Art arenası olan sergi, pazartesi – cuma ve pazar günleri 10.00 – 18.00, cumartesi ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyor.


Hibya Haber Ajansı