İnce: "Memleketi uçurumun kenarından almak için var gücümüzle çalışacağız"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, YSK’da Cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvurusunu yaptı.

İnce:

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bugün YSK’da Cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvurusunu yaptı.

İnce, YSK çıkışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı adayı olmasının mümkün olmadığına dikkat çekerek “Sayın Erdoğan’ın Anayasamıza göre aday olamayacağını onun da dilekçesi hazır. Fakat onun süreci henüz başlamadığı için 24’ün de yanılmıyorsam. O itirazımızı da yapacağız. 6’lı masa bu itirazı yapamıyor. Anayasaya aykırı olduğunu bile bile, “Anayasa’ya aykırı ama biz kabul ediyoruz” diyorlar. Biz ilkeli insanlarız” dedi.

Seçimi kazanacağını ifade eden İnce, “Bugün oy oranımız yüzde 19 ve 20’lerde. Bunu herkes biliyor. AKP’nin içindeki anketçiler de biliyor. CHP’nin içindeki anketçiler de biliyor. Fakat kampanya süresince, bazı adaylar oyunu arttırır. Bazı adaylar oyunu düşürür. Bunu, bu 50 gün içinde hepiniz göreceksiniz. Bütün Türkiye bunu görecek. Bizim bir medyamız yok. Sadece sosyal medyada gençlerin desteği ile yürütüyoruz. Partide benim makam arabam bile yok. Kendi arabama biniyorum. Otobüs bizde 2006 model. Bizde öyle sizin belediye paralarınız gibi, hazine paralarınız gibi para yok ki. Bizde gönüllüler ordusu var. Biz bu kampanyayı göreceksiniz, 30’un üzerinde bir oy ile tamamlayacağız. Seçim ikinci tura kalacak. İkinci turda da yüzde 60’ın üzerinde Cumhurbaşkanı seçileceğim. Onun için bu trol orduları ile hiç işim olmaz.

“Memleketi uçurumun kenarından almak için var gücümüzle çalışacağız” diyen İnce, “Ben projelerimi anlatacağım. Bu ülkede deprem beka sorunudur dedim, dinletemedim. Şimdi bir daha söylüyorum. Acilen su problemini çözmemiz lazım. Memleketin önünde ciddi bir su problemi var. Bunları anlatacağız. Gıdadaki gıda enflasyonunu nasıl yok edeceğiz. Tarımsal üretimi nasıl arttıracağız? Tarıma dayalı sanayiyi nasıl geliştireceğiz? Bunları anlatacağız. Bizim trol ordularına verecek cevabımız var ama memleket uçurumun kenarında biz memleketi uçurumun kenarından çekip almak için var gücümüzle çalışacağız. Seçim ikinci tura kalacak, ikinci turda alacağız.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı