PPK öncesi Merkez’in eli rahat…

ppk-oncesi-merkezin-eli-rahat-24101909

PPK öncesi Merkez’in eli rahat…

Dünya borsalarında temkinli iyimserlik devam ediyor. S&P 500 beklentilerden yüksek gelen karların desteğiyle psikolojik olarak önemli 3.000 direncini yeniden deniyor. Risk iştahının iyileşmesiyle dolar değer kaybederken gelişmekte olan ülke paraları değer kazanıyor.

Türkiye varlıkları dünya ile arasındaki farkı kapatmaya devam ediyor. ABD ve Rusya’yı Suriye konusunda ikna eden Türkiye’nin jeopolitik risk primi önemli ölçüde geriledi. MSCI Türkiye dün %3,2 yükselerek açık ara en çok kazandıran gelişmekte olan borsa oldu.

Türkiye varlıklarının dünya ile arasındaki farkı yenmeye devam etmesini bekliyoruz. MSCI Türkiye Ekim başından beri ABD yaptırım korkusuyla gelişmekte olan borsaların %10 gerisinde kaldı. Bunun yaklaşık %3’ü Türk lirasının değer kaybetmesinden geliyor.

Merkez Bankası bugünkü Para Politikası Kurulu toplantısına eli güçlü giriyor. Eylül ayı itibariyle %10’unun altına gerileyen enflasyon ve ABD yaptırım riskinin kalkmasıyla değer kazanan Türk lirası faiz indirim döngüsünün devam etmesini destekliyor. Piyasalar 100 baz puan, İş Yatırım 125 baz puan faiz indirimi öngörüyor. Son iki toplantı tecrübesi ise Merkez Bankası’nın beklentileri aşarak 150 baz puan indirim yapabileceğine işaret ediyor.

Bugünkü haber akışında Para Politikası Kurulu toplantısı dışında Eregli, Tav, Tekfen’in üçüncü çeyrek şirket karları, Albaraka’nın sermaye artırımı ve Kardemir’in demiryolu tekeri yatırımının tamamlanması haberi öne çıkıyor.

Sirket Haberleri

Albaraka Türk

Kapanış (TL) : 1.31 - Hedef Fiyat (TL) : 1.55 - Piyasa Deg.(TL) : 1179 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 3.95 ↔

ALBRK TI Equity- Öneri :TUT Get.Pot.%: 18.32 Analist: bsengonul@isyatirim.com.tr

Al Baraka Türk ödenmiş sermayesini %50 bedelli sermaye artırım yoluyla TL 1,350mn’a çıkartıyor

Al Baraka Türk ödenmiş sermayesini %50 bedelli sermaye artırım yoluyla TL 1,350mn’a çıkartıyor. Sermaye artırımından sonra bankanın sermaye yeterlilik oranlarının 137 baz puan artmasını bekliyoruz. Al Baraka düşük karlılık, karşılık baskısı ve büyümenin olmaması nedeniyle sınır oranlara yakın sermaye yeterlilik oranları ile çalışıyordu. Bu artırım sonucunda bankanın daha iyi büyüme olanakları yakalayacağına ve halen süregelen aktif kalite problemleri ile daha iyi başa çıkabileceğini düşünüyoruz. Bedelli sermaye artırımı hisse üzerinde kısa vadeli baskı yaratsa da, orta ve uzun vade de bankanın büyüme ve karlılık sorunlarıyla daha iyi başa çıkabilmesi için bir gereklilik olduğunu öngörmekteyiz.

Tofaş Fabrika

Kapanış (TL) : 21.92 - Hedef Fiyat (TL) : 24.15 - Piyasa Deg.(TL) : 10960 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 4.28 ↔

TOASO TI Equity- Öneri :AL Get.Pot.%: 10.17 Analist: esirinel@isyatirim.com.tr

Tofaş yurtiçi otomotiv pazarını 2019’da 490 bin adet bekliyor

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu Hürriyet gazetesinde yayınlanan röpörtajında 2019 yılında yurtiçi otomotiv pazarını 490 bin adet bandında beklediklerini belirtti. Cengiz Eroldu pazarın kriz öncesindeki 1 milyon seviyelerine ulaşmasının ise bir kaç yıl alabileceğini ekledi.

Enka İnşaat

Kapanış (TL) : 5.59 - Hedef Fiyat (TL) : 6.23 - Piyasa Deg.(TL) : 27950 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 1.63 ↑

ENKAI TI Equity- Öneri :TUT Get.Pot.%: 11.38 Analist: eakalan@isyatirim.com.tr

Enka İnşaat yeniden hisse geri alım programı açıkladı

Enka İnşaat azınlık hissedarların menfaatlerinin korunması amacıyla yeni bir hisse geri alım programı açıkladı. Buna göre en fazla 20 milyon hisseye kadar geri alım yapılmasına ve geri alımlar için ayrılacak fonun en fazla 150 mn TL olarak belirlenmesine karar verildi. Alımların üst bandı toplam hisse sayısının %0.4’sine, halka açıklık oranının %3.4’ine ve 30 günlük ortalama işlem hacminin 10.5 katına denk gelmektedir. Hisse geri alım programını yönetimin hisseye olan güvenini göstermesi ve alımlarının hisse fiyatını destekleyecek olması nedeni ile olumlu karşılıyoruz. Enka yılbaşından beri toplam 20 mn hisse ile iki hisse geri alım programı tamamlamıştı.

Kardemir (D)

Kapanış (TL) : 2.25 - Hedef Fiyat (TL) : 3.3 - Piyasa Deg.(TL) : 1756 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 33.06 ↑

KRDMD TI Equity- Öneri :AL Get.Pot.%: 46.86 Analist: esirinel@isyatirim.com.tr

Kardemir 2 yıl içerisinde 150 bin adet demiryolu tekeri ihraç edecek

Matriks’te çıkan habere göre Kardemir Genel Müdürü Hüseyin Soykan önümüzdeki kurdukları 200 bin kapasiteli tesiste 2 yıl içeresinde 150 bin adet demiryolu tekeri ihraç edeceklerini belirtti. Soykan ürünlerinin halihazırda Avrupa, Rusya ve Uzakdoğu’dan çok ciddi talep aldığını belirtti. Ürünün Türkiye’de üretiminden sonra birim fiyatı 1000 Avro üzerinden 600 Avro’ya geriledi. Kardemir’in üretiminden sonra Türkiye’nin bu üründe dışa bağımlılığı da kalmayacak. Kardemir’in demiryolu tekerinde tam kapasiteye ulaşmasının cirosunu yaklaşık %14 arttıracağını hesaplıyoruz.

İş Yatırım