Kenan Onuk Atletizm Pisti sporculardan geçer not aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2022’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda açtığı Maltepe Kenan Onuk Atletizm Pisti'nde sporcular antrenmanlarını gerçekleştiriyor.

Kenan Onuk Atletizm Pisti sporculardan geçer not aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2022’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda açtığı Maltepe Kenan Onuk Atletizm Pisti'nde sporcular antrenmanlarını gerçekleştiriyor.

Burhan Felek Atletizm Stadı ve Atatürk Olimpiyat Stadı’nın ardından üçüncü açık uluslararası atletizm tesisi olarak İstanbul’a kazandırılan tesis, yeşil alan ve sportif bölümlerle birlikte kıyıdaki diğer rekreasyon alanlarıyla bütünlük oluşturacak şekilde yapıldı.

980 kişilik seyirci, 110 kişilik protokol ve 31 kişilik basın olmak üzere toplam 1.121 kişi kapasiteli tribüne sahip olan tesiste 6 idari ofis, 5 soyunma odası, 2 hakem odası, masaj odası, kondisyon odası, sağlık odası, doping kontrol odası, ödül töreni bekleme alanı, 2 dinlenme odası ve depo alanları bulunuyor. 8 kulvarlı atletizm parkurunun bulunduğu tesiste 100 metre start alanı, çekiç ve disk atma kafesi, uzun ve üç adım atlama alanı, sırıkla yüksek atlama alanı, yüksek atlama alanı, cirit atma alanı ve gülle atma alanı yer alıyor.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Spor İstanbul iş birliğinde hizmet veren tesis İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda açıldı. Uzun atlama; gülle, disk, çekiç ve cirit atma; yüksek atlama, sırıkla yüksek atlama ile uzun ve kısa mesafe koşuları, üç adım atlama, engelli koşu ve su engeli koşusu branşlarında hizmet veriyor.

İBB Maltepe Kenan Onuk Atletizm Pistinin sunduğu olanaklardan sporcular ve antrenörler de oldukça memnun. Tüm hafta boyunca tesisi kullanan sporculardan Talha Turtaş ihtiyaç duydukları her şeyi İBB’nin atletizm pistinde bulabildiklerini söyledi. İBB Spor Kulübünün sporcusu olan Turtaş haftada altı gün antrenman yaptıkları pist ile ilgili olarak, “Burada haftada 6 gün ve ortalama 2 saat antrenman yapıyoruz… Buranın açılması bizim için çok iyi oldu, zemin yumuşak, düzenli bir çalışma alanı var, atlayabileceğimiz iki farklı kum alanı ve her şey var” ifadelerini kullandı.

Pistin Avrupa standartlarında bir tesis olduğuna dikkat çeken antrenör Mikail Yalçın, “Atletizmin tüm sporların temeli. Hangi sporu yaparsanız yapın atletizmden geçmek zorundasınız, burası da öğrencilerimize iyi bir spor alt yapısı oluşturuyor. Bu anlamda bu pistin muazzam bir spor ortamı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

İBB Maltepe Kenan Onuk Atletizm Pistinde lisanslı sporcuların yanı sıra çocukların sporla tanışmalarına aracılık eden İBB Spor Okulları etkinlikleri de düzenleniyor. Tesiste haftanın iki günü düzenlenen spor okullarında geleceğin olimpiyat şampiyonlarına atletizm eğitimleri veriliyor. Özel atletizm yarışları için kulüplere ve eğitim kurumlarına da tahsis edilebilen tesisten çevre halkı da yararlanabiliyor. Tesiste her gün uzman eğitmenler eşliğinde egzersiz programları düzenleniyor. Halkın yoğun katılımı ile düzenlenen etkinlikler her sabah 06.30 – 10.00 ve 19.00 – 23.00 saatleri arasında yapılıyor. Her ay 1.000’in üzerinde sporcuya ev sahipliği yapan tesis geçtiğimiz ay 3.687 seans ile sporculara ve İstanbul halkına hizmet verdi.

Hibya Haber Ajansı