Fortinet, SASE çözümünü uzaktan çalışmayı destekleyen yeni yeteneklerle geliştiriyor

FortiSASE'e yapılan yeni güncellemeler, ağ ve güvenliği birleşik bir işletim sistemi ve ajan üzerinden daha da yakınlaştırmak için sektörün en entegre tek tedarikçili SASE çözümünün kapsamını genişletiyor.

Fortinet, SASE çözümünü uzaktan çalışmayı destekleyen yeni yeteneklerle geliştiriyor

Ağ ve güvenliğin yakınsamasına öncülük eden küresel siber güvenlik lideri Fortinet , Fortinet'in tek tedarikçili SASE çözümü FortiSASE'de, özel uygulamalar genelinde dijital kaynaklar, SaaS ve Internet için ek dağıtım esnekliği ve yeni güvenli erişim yetenekleri sağlayan çeşitli geliştirmeler yaptığını duyurdu.
 
Fortinet, Ürünlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve CMO John Maddison, “Fortinet, kullanıcıların ağ üzerinde ve dışında dağıtılmış uygulamalara eriştiği günümüzün her yerden çalışma dünyasında, kurumlara tüm uçlarda tutarlı bir şekilde kurumsal düzeyde güvenlik uygulama gücü veriyor. FortiSASE'e gelen yeni güncellemeler, FortiGuard Güvenlik Hizmetleri'ni SD-WAN uç ve bulut ucuna genişletme yeteneğimizi artırıyor. Halihazırda piyasanın önde gelen tek tedarikçili SASE çözümlerinden biri olan çözümümüzü sürekli geliştirme taahhüdümüz sayesinde müşterilerimizin SASE yolculuklarını desteklemek için Fortinet'i benimsediklerini ve ona güvendiklerini görüyoruz” dedi.
 
Tek tedarikçili SASE günümüzün hibrit iş gücünü güvence altına alıyor

Günümüzde kurumların çoğunluğu (Fortinet'in yakın zamanda gerçekleştirdiği her yerden çalışma anketine katılanların yüzde 55'i) hibrit iş gücünü destekliyor, bu da çoğu CIO'nun evden ofise ve seyahat sırasında hareket eden kullanıcıları güvence altına alma zorluğuyla karşı karşıya olduğu anlamına geliyor. Şirket içi ve bulutta entegre olmayan çözümler kullanıldığında, tüm kullanıcılar için tutarlı güvenlik neredeyse imkansız. Ağ ne kadar büyük ve dağıtık olursa, bu sorunlar da o kadar yaygın olabiliyor. Hem şirket içinde hem de dışında çalışan küresel bir hibrit iş gücüne tutarlı güvenlik sağlamak, tek tedarikçili bir SASE yaklaşımı gerektiriyor.
 
Yenilikler neler?

Fortinet'in ağ ve güvenlik yakınsamasını uçtan uzak kullanıcılara kadar genişleten kapsamlı bir SASE çözümü sunma taahhüdünü daha da ileri bir düzeye taşıyan Fortinet, FortiSASE için aşağıdakileri içeren geliştirmeleri duyuruyor:
 
FortiGate Secure Edge Entegrasyon Geliştirmeleri: Mevcut FortiGate Secure Edge entegrasyonu ile Fortinet Secure SD-WAN müşterileri, güvenliği şirket içinde (FortiGate aracılığıyla) veya bulutta (FortiSASE aracılığıyla) gerçekleştirme esnekliğinden yararlanıyor. FortiGate Secure Edge entegrasyonundaki yeni geliştirmeler, ekiplere kullanıcı deneyimini optimize etmek için güvenliği şirket içinde veya bulutta ne zaman gerçekleştireceklerini seçme konusunda daha fazla granüler kontrol ve esneklik sağlıyor. Bu geliştirme özellikle hibrit iş gücüne sahip kurumlara fayda sunacak ve kullanıcılar nerede olursa olsun tutarlı güvenliği daha iyi sağlayacak.
 
Güvenli Erişim Geliştirmeleri: Kullanıcıların internete, özel olarak barındırılan uygulamalara ve SaaS uygulamalarına erişimini güvenli hale getirmek için üç temel FortiSASE kullanım senaryosunda da ek geliştirmeler yapıldı.
 
Güvenli İnternet Erişimi: FortiSASE, gelişmiş performans ve altyapı ölçeklenebilirliği ve özel genel IP desteği ile daha da geliştirildi. Geliştirilmiş coğrafi konum tabanlı deneyim, kullanıcının konumuna göre özel hizmetlere erişim sağlıyor.
 
Güvenli Özel Erişim: FortiSASE artık daha büyük küresel hibrit ağları desteklemek için genişletilmiş Güvenli SD-WAN hub bağlantısı sunuyor ve sorunsuz şirket içi entegrasyon ile uzak kullanıcıların kurumsal uygulamalara güvenli erişimini sağlıyor.
 
Güvenli SaaS Erişimi: FortiSASE, uygulama kapsamını genişleten ve SaaS uygulama davranışının daha derin kontrolünü ve kiracıların erişim kontrolünü kısıtlama yeteneği sağlayan bulut erişim güvenlik aracısı (CASB) yenilikleriyle geliştirildi.
 
FortiSASE her yerde kurumsal seviyede güvenlik sağlıyor

Kullanıcılara her yerde tutarlı güvenlik sağlamak için tasarlanan FortiSASE, güvenli web ağ geçidi (SWG), evrensel sıfır güven ağ erişimi (ZTNA), yeni nesil çift modlu CASB ve Hizmet Olarak Güvenlik Duvarı (FWaaS) ve ağ (Güvenli SD-WAN) dahil olmak üzere buluttan sağlanan güvenliği bir araya getiriyor. Tek bir işletim sistemi (FortiOS), FortiGuard yapay zeka destekli güvenlik hizmetleri ve birleşik FortiClient ajanı ile güçlendirilen FortiSASE, verimliliği artırmaya yardımcı olur ve her yerde tutarlı güvenlik sağlıyor.

Hibya Haber Ajansı