Thomas Bach'dan Çin Medya Grubuna özel açıklamalar

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach Çin Medya Grubu’na özel açıklamalarda bulundu.

Thomas Bach'dan Çin Medya Grubuna özel açıklamalar

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach Çin Medya Grubu’na özel açıklamalarda bulundu.

Beijing Kış Olimpiyat Oyunları’ndan sonra tekrar Çin’i ziyaret eden Thomas Bach, Beijing Kış Olimpiyat Oyunları’nın kendisine bıraktığı izlenimleri paylaştı.

Bach, “Bu Olimpiyat Oyunları zor koşullarda başladı. Bu Kış Olimpiyat Oyunları’nın yapılmasını çok istemiştik. Bu yüzden açılış töreni başladığında çok rahatladık. Tabi yüzde yüz rahatladık diyemeyiz ama bu iyi bir başlangıçtı. Açılış töreni muhteşemdi ve çok anlam taşıdı. Bunu hiç unutmayacağım” ifadelerini kullandı.

Bach, bu oyunların düzenlenmesi vesilesiyle 300 milyon Çinlinin kış sporlarına katılmasından sonra kış sporlarının daha geniş kapsamlı ve daha önemli hale geldiğini vurguladı.

Bach sözlerine şöyle devam etti: “Beijing 2022 Kış Olimpiyat Oyunları, uluslararası kış sporları için kilometre taşı anlamını taşıyor. Bu, uluslararası kış spor tarihine damga vuran bir tarihi hadisedir. Beijing Kış Olimpiyat Oyunları sadece kış sporları tutkunlarının hatırasında değil küresel Olimpiyat ailesinin hatırasında ebediyen kalacak. ”

Hangzhou’da yapılacak 19. Asya Oyunları’na değinen Bach, 19. Asya Oyunları’nın “Heart to heart @future” temasının Olimpiyat Sloganı’nı tam olarak yansıttığını belirtti.

Bu temanın dayanışma içinde geleceğe yürüme anlamı taşıdığına dikkat çeken Bach, Olimpiyat Sloganı’nın dayanışmayı ve özellikle genç nesille birlikte geleceğe yürümeyi vurguladığını hatırlattı.

Asya Oyunları’nın Olimpiyat Oyunları’nda özel bir konuma sahip olduğunu kaydeden Bach, Asya’nın geleceği temsil ettiğini ve Asya’nın gelişmesi ve Asyalı gençlerin spora olan sevgisini yakından gördüklerini söyledi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

  Hibya Haber Ajansı