TAİDER üyelerine en iyi yönetilen şirketler programından ödül

taider-uyelerine-en-iyi-yonetilen-sirketler-programindan-odul-13111911

TAİDER üyelerine en iyi yönetilen şirketler programından ödül

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği'nin destekçileri arasında olduğu “Deloitte En İyi Yönetilen Şirketler” programının kazananları açıklandı. Deloitte Private Türkiye tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen programa 95 şirket katıldı. Finale kalan 37 şirket arasından TAİDER üyeleri Arzum, Petroyağ ve Sun Tekstil ödüle hak kazanan 15 şirket arasında yer aldı.

Türkiye'nin en iyi yönetilen şirketlerinin belirlendiği programda ödül alan Metyx Composites Firması'na ödülünü TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tekin Urhan verdi. Finale kalan tüm şirketleri tebrik eden Urhan, bu programın ülke ekonomisine katkı sağlayan şirketlere ilham vermesi ve iyi yönetim prensiplerini şirketlerinde uygulamaları konusunda yol gösterici olması açısından oldukça önemli olduğunu söyledi. Kazanan şirketlerin hepsinde kapsayıcı bir yönetim anlayışının öne çıktığını söyleyen Urhan, “TAİDER olarak aile şirketlerinin başarılı ve sürdürülebilir gelişimine destek olmak amacıyla üyelerimiz için pek çok proje hayata geçiriyoruz. ‘Deloitte En İyi Yönetilen Şirketler' programının destekçisi olarak üyelerimizi ikinci yılında da bu ödüle başvurma konusunda teşvik ettik. Programda finale kalan, geleceğe yenilikçi ve güçlü adımlarla yürüyen aile şirketlerimizin örnek olacağına inanıyoruz” dedi.

20 ülkede uygulanan ve Türkiye'de ikinci kez düzenlenen program kapsamında; yıllık 25 milyon TL'nin üzerinde ciroya sahip, beş yaşından büyük, 25 ve üzeri çalışanı olan, kontrolü Türkiye'de kurulu şirket veya T.C. vatandaşı şahıslara ait olan ve halka açık olmayan şirketler, Deloitte koçları tarafından derinlemesine incelendi. Bu inceleme sonucunda, başvuran 95 şirketten 37'si finalist olarak jüri karşısına çıktı. Logo Yazılım'ın sponsorluğunda gerçekleştirilen programa Koç Üniversitesi akademik destekçi, Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası (BCCT), Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER), Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (Türkonfed) ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) ise iş ortakları olarak destek verdi.

Aday şirketlerin değerlendirmesinde, Ümit Boyner'in başkanlığını üstlendiği ve Ali Sabancı, Batu Aksoy, Ebru Özdemir, Hamdi Akın, M. Buğra Koyuncu, Orhan Turan, Umran İnan ve Zeynep Bodur Okyay jüri desteği sağladı. Strateji, yetkinlik ve inovasyon, kültür ve adanmışlık, yönetişim ve finansallar olmak üzere dört ana başlıkta incelenen 37 şirketin 15'i ‘En İyi Yönetilen Şirketler' unvanını almaya hak kazandı.


TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, ülkemiz aile işletmelerinin yüksek performanslı, uluslararası yönetim ilkelerine sahip, ülkemize değer yaratan ve sürdürülebilir kurumlar haline gelmelerine destek veren, üyelerinin en iyi uygulamaları ve çözüm gerektiren sorunları paylaşabilecekleri, dünyanın önde gelen aile şirketleri ile iletişim kurabilecekleri ve gelecek nesillerini geliştirebilecekleri önder kurumdur. Türkiye'deki aile işletmelerinin nesiller boyu gelişmesi, ülkemiz ekonomisinin daha sağlıklı ve kalıcı büyümesine destek olmak amacıyla 2012 yılında kurulmuştur ve 65 ülkede 3700 iş ailesinin buluştuğu İsviçre merkezli Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı (Family Business Network International) Türkiye paydaşıdır.

Hibya Haber Ajansı